Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Ευλογία απο την έλευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στην Κομοτηνή

 Μεγάλη ευλογία για την Ροδόπη αλλά και για όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες η, μετά απο πωτοβουλία και πρόσκληση του Μητροπολίτη Μαρωνείας κ.κ.Παντελέημονα, έξοδος και η έλευση της  Ιερής Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους, με πλήθος προσκυνητών απο παντού.

Την μεγάλη ευλογία της παρουσίας της  Ιερής  Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους δέχθηκε η Κομοτηνή και κατά την επιστροφή της, με μικρή στάση η Ξάνθη.

Με μια μεγαλειώδη υποδοχή υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμονα, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ.Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ.Γιάννη Γκαράνη, θρησκευτικές, πολιτικές, στρατιωτικές αρχές πλαισιωμένες απο πλήθος πολιτών, τιμήθηκε η παρουσία της Ιερής Εικόνας, αλλά και σε όλο το διάστημα της παραμονής της. Ηχηρές παρουσίες ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Μητροπολίτες,  ο Πανασιολογιώτατος Πρωτεπιστάτης, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης με την ιερά κοινότητα Αγίου Όρους , ο πολιτικός Διοικητής και υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος και Αρίστος Κασμίρογλου, ο εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως Γεν. Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Δημήτριος Γαλαμάτης, η Υφυπουργός κα Ζέτα Μακρή, οι υπεύθυνοι της επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Κερίδης και ο Θ.Ρουσσόπουλος, οι τοπικοί βουλευτές, οι αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχοι της περιοχής, ο αρχηγός ΓΕΣ, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς, ο Διοικητής ΔΣΣ και αξιωματούχοι.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου